- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סאבר שבאיטה בע"מ נ' בסמת טבעון
|
ת"א בית משפט השלום טבריה |
3891-10-10
1.2.2012 |
|
בפני : ברכה לכמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סאבר שבאיטה בע"מ |
: מועצה מקומית בסמת טבעון |
| החלטה | |
החלטה
1.זוהי בקשה לתיקון כתב תביעה בדרך של צרוף נתבעים נוספים לתביעה.
2.בתחילה, הוגשה התביעה בסדר דין מקוצר כנגד המשיבה בלבד, שניתנה לה רשות להתגונן כנגד התביעה, כמפורט בהחלטה מיום 9/12/11.
3.כעת, מבקשת המבקשת לצרף לתביעה כנתבעים, את מהנדס המשיבה ואת המפקח ההנדסי מטעמה של המשיבה, על מנת לברר את השאלות השנויות במחלוקת ביעילות ובשלמות, מאחר והמשיבה טוענת כי לא הזמינה את העבודות נשוא התביעה ולא נערך הסכם כדרישת סעיף 193(א) לצו המועצות המקומיות.
4.הבקשה הצריכה תגובת המשיבה, שהודיעה כי היא מתנגדת לבקשה מאחר ואלו לא עלו בעוד מועד רק כעת לאחר הדיון וההחלטה בבקשת רשות להתגונן. העתרות לבקשה, כך לטענת המשיבה, יגרום לה עוות דין קשה וחמור, מאחר והגנתה נולדה על סמך טענות התביעה.
5.לאחר ששקלתי את נסיבות העניין, אני קובעת כי דין הבקשה להתקבל, בכפוף לתשלום הוצאות כמפורט.
6.תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984, קובעת כי:
"בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין לשנות או לתקן את כתבי טענותיו בדרך ובתנאים הנראים צודקים, וכל תיקון כזה ייעשה לפי הצורך, כדי שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות שהן באמת השאלות השנויות במחלוקת בין בעלי הדין. תיקון של טענה עובדתית או הוספתה, טעונים הגשת תצהיר המאמת את העובדות".
7.בענייננו, טענה המבקשת בכתב התביעה כי המשיבה הזמינה את העבודות באמצעות מפקח מטעמה ומהנדס המשיבה שפעלו מטעמה, טענה המוכחשת על ידי המשיבה. על אף שלכאורה, ניתן היה להסתפק בתצהירים וחקירות של גורמים אלו, מבקשת המבקשת לצרפם כנתבעים.
8.אני סבורה כי יש בתיקון כדי להביא לידי ברור מלא וראוי של הפלוגתא העומדת במחלוקת בין הצדדים, ונוכח השלב המקדמי של הדיון, בטרם דיון הוכחות ואף בטרם התקיים קדם משפט אחד, ולאור ההלכות בנוגע לתיקון כתב טענות, איני מוצאת מקום שלא להעתר לבקשה לתיקון כתב התביעה.
9.יחד עם זאת, יש להשית על המבקשת הוצאות אשר ישקפו את השתלשלות הדברים.
10.עוד אוסיף, כי למשיבה לא יגרם כל נזק, כטענתה, שהרי היא רשאית להגיש כתב הגנה מתוקן בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984.
11.לסיום, אני מתירה למבקשת לתקן את כתב התביעה בכפוף לתשלום הוצאות לידי המשיבה בסך של 1,000 ₪ אשר ישולמו תוך 20 יום מהיום.
12.ככל שישולמו ההוצאות ויוגש כתב התביעה המתוקן, כתבי הגנה יוגשו במועד הקבוע בתקנות.
13.לתשומת לב הצדדים, בתיק נקבע דיון לקדם משפט ליום 18/4/12.
14.המזכירות תעביר החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, ח' שבט תשע"ב, 01 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
